Waterstof

Waterstof

Waterstof is met elektriciteit en water de energiedrager van de toekomst. Deze energie dragers hebben gemeen dat ze schoon zijn en duurzaam te produceren zijn. Waterstof is het eerste, kleinste en meest voorkomende element van het periodiek systeem op aarde en in het heelal. De energie dichtheid van waterstof per kilo is het hoogste van alle brandstoffen terwijl waterstof per liter het laagste energie dichtheid heeft.

 

De belangrijkste argumenten om in het nu (nog) goed functionerende fossiele energie systeem in te grijpen zijn:

  1. De grote energie afhankelijkheid van de EU van politiek minder stabiele landen en gebieden, op het moment dat de VS zich militair verder terugtrekt uit het MO vanwege de groeiende eigen energie voorziening zal de stabiliteit van deze landen en gebieden verder af nemen.
  2. De eindigheid van fossiele energie en de mede daarmee steeds stijgende kosten van deze energie importen, vandaag kost het de EU 800M€ per dag.
  3. Milieu en klimaat problematiek die voortkomt uit het verbruik van fossiele energie. Nederland geeft per jaar 3000M€ uit aan de gevolgen voor de gezondheid van de slechte lucht kwaliteit in vrijwel al onze grote en middelgrote steden.