Close

Waterstof onderdeel van virtuele handelsmissie Energy 2.0 naar Texas

Van 16 tot en met 18 november 2020 kunt u deelnemen aan een virtuele handelsmissie ‘Energy 2.0’ naar Houston, Texas. Onder andere burgemeester Aboutaleb van Rotterdam sluit aan bij deze missie. Tijdens de missie slaan Houston, de energiehoofdstad van de wereld, en Nederland, als toegangspoort tot Europa, de handen ineen. Dit om de economische samenwerking tussen de verschillende energiehubs en havens te versterken.

Deelname aan deze online missie staat open voor Nederlandse bedrijven (van start-up tot grootbedrijf) en kennisinstellingen. De focus ligt op kansrijke sectoren voor Nederlandse ondernemers die actief zijn in:

  • waterstof – transitie en blauwe en groene waterstof;
  • C02-afvang/CCUS (Carbon Capture, Utilization & Storage);
  • digitale technologieën en toepassingen in de energiesector.

Houston is van oudsher een belangrijke olie- en gashub en richt de stad zich steeds meer op de productie van hernieuwbare energie en technologische toepassingen. Voor Nederlandse bedrijven biedt Houston – naast de energiemarkt – ook een strategische locatie. De stad heeft de perfecte ligging om niet alleen in de VS, maar ook in de rest van Noord- en Zuid-Amerika zaken te doen. Er zijn ruim 50 Nederlandse bedrijven gevestigd in Houston.