Close

Waterstof- en Brandstofcelconferentie: marktintroductie nadert

Op 11 december ’14 vindt bij Mercedes-Benz in Utrecht voor de tiende keer de Waterstof- en Brandstofcelconferentie plaats.

Met marktintroductie als thema sluit het programma perfect aan op de actualiteit. “Veel partijen hebben onlangs aankondigingen gedaan voor waterstoftoepassingen de komende jaren”, zegt Jan Piet van der Meer, directeur van organisator en branchevereniging NWBA (Nederlandse Waterstof en Brandstofcel Associatie). “De markt is rijp.”

De eerste serieproductie van Toyota’s waterstofauto’s die komend jaar commercieel verkrijgbaar zijn, vijf grote bus OEM’ers die een ‘letter of understanding’ tekenen voor de productie van 500 tot 1000 waterstofbussen en de Green Deal tussen de Nederlandse overheid en OV-partijen voor emissievrij rijden. Waterstoftoepassingen zijn actueler dan ooit. “Het is het ideale moment om de ‘state of play’ te bespreken. Waar staan we nu precies? Om ons daarna te richten op wat er de komende tijd nodig is”, zegt Van der Meer. Dat ook de NEN PGS 35-richtlijn voor de toepassing gereed is, is volgens hem veelzeggend over de markrijpheid. Dit onderwerp komt dan ook aan bod tijdens het congres.

Zie voor het gehele interview: bijlage FD 25 nov.’14