Close

Waardestijging waterstofbedrijven en meer conclusies van het World Hydrogen Summit

Op 10 en 11 maart werd het World Hydrogen Fuels Summit 2020 gehouden in Amsterdam. De NWBA was als Supporting Association aanwezig. In dit bericht leest u de executive summary van dit internationale event.

De Summit werd gehouden kort voordat wereldwijd maatregelen werden ingevoerd om de verspreiding van het Coronavirus te beperken en daarom was een gedeelte van de sprekers van de Summit al virtueel aanwezig via videoverbinding, hetgeen bepaald geen belemmering was voor uitermate goede presentaties.

Opmerkelijke punten zijn onder andere de stijging van de waarde van bedrijven die werken aan waterstoftechnologie, het belang van duurzame brandstoffen en het reduceren van de kosten daarvan. De transitie van grijze naar blauwe naar groene waterstof werd vanuit verschillende perspectieven besproken en het werd meer dan duidelijk dat de meningen over de beste route daarnaartoe nog verschillen, maar ook dat er geen weg terug is.

De organisatie SEC heeft de NWBA uitgenodigd om mee te denken over het programma van 2021 en over hoe de volgende Summit zo interessant mogelijk kan zijn voor de leden van de NWBA.

Het volledige verslag van de Summit leest u hier: https://www.nwba.nl/wordpress/wp-content/uploads/2020/07/World-Hydrogen-Fuels-Summit-2020-Executive-Summary.pdf.