Close

SEECE-partners starten vierdaagse waterstofcursus met steun van de NWBA

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) start een vierdaagse waterstofcursus voor professionals, in samenwerking met de Arnhemse onderneming HyMatters en met ondersteuning van de Nederlandse Waterstof en Brandstofcel Associatie (NWBA). De cursus speelt in op de vraag naar waterstofkennis vanuit het werkveld.

Deelnemers aan de waterstofcursus maken kennis met de toepassing van waterstof als energiedrager. Tijdens het onderwijsprogramma wordt de hele waterstofketen behandeld: van productie tot toepassing. Daarbij wordt ingegaan op de bijgehorende componenten, systemen en hun fysische principes. De lessen worden verzorgd door Dr. Ir. Edwin Tazelaar, medeoprichter van waterstofbedrijf HyMatters.

Convenant met NWBA
Op 13 juni sloten de HAN en HyMatters een convenant met de Nederlandse Waterstof en Brandstofcel Associatie (NWBA). De NWBA brengt het onderwijsprogramma onder de aandacht van haar leden, denkt mee over het curriculum en wil meebouwen aan het programma. ‘Een van onze doelstellingen is dat wij de kennis en kunde van waterstof- en brandstofceltechnologie in Nederland willen verbeteren’, zegt NWBA-bestuurder Roel van de Pas. ‘Onderwijs is daar natuurlijk een belangrijk vehikel voor’.

Veel toepassingen en ideeën voor toepassingen van waterstof, zijn nieuw. Daardoor ontstaat de noodzaak om professionals bij te scholen. ‘Alleen door kennis van zaken, kunnen goede toepassingen gevonden worden en kunnen ideeën op goede manieren uitgevoerd worden. Het begrijpen van het potentieel van waterstof in de energietransitie, kan alleen als je snapt waar je het over hebt,’, aldus Van de Pas.

NWBA leden krijgen 10% korting op deze cursus. Voor meer informatie: info@nwba.nl

lees verder

Van links naar rechts: John Bernard (CPM, HAN), William van Niekerk (voorzitter NWBA), Edwin Tazelaar (CTO HyMatters), Mascha Smit (Lector Duurzame Energie HAN)