Close

NWBA lid, Dr. Ir. Daniël Bakker van KWR, spreekt tijdens congres ‘Waterstof in mobiliteit: van Plannen naar Praktijk’

Eén van de sprekers tijdens dit congres is een NWBA lid – Dr. Ir. Daniël Bakker, onderzoeker Energie en Water bij KWR. Hij onderzoekt de kansen en uitdagingen van de wisselwerking tussen de energietransitie en de watercyclus.

KWR werkt sinds 2021 samen in een consortium aan een Europees demonstratieproject met als thema groene waterstof voor zware voertuigen voor transport: het LIFE NEW HYTS project.

Het LIFE NEW HYTS project maakt de stap naar de praktijk. Het implementeert een lokale groene waterstof waardeketen in de provincie Utrecht, die begint bij de productie van groene waterstof d.m.v. elektrolyse, distributie via een waterstof tankstation en gebruik van waterstof in voertuigen. Bovendien heeft het project aandacht voor de opleiding van technisch personeel om de waardeketen te onderhouden en voor het delen van de kennis om replicatie mogelijk te maken.

Bent u ook nieuwsgierig naar de bevindingen van dit project, meldt u dan aan via Eventbrite en kom op 23 september naar Circuit Zandvoort – Dutch Grand Prix Lounge.

Wij hopen u van harte te mogen verwelkomen op 23 september om 13.30 uur.