Close

Nederlands Waterstofprijs 2021 uitgereikt

Op 15 december 2021 heeft het bestuur van de Nederlandse Waterstof & Brandstofcel Associatie NWBA tijdens haar Algemene Ledenvergadering bekend gemaakt dat de Nederlandse Waterstofprijs 2021 dit jaar toekomt aan mevrouw Nienke Homan, bestuurlid van de Green Hydrogen Organisationin Genève.

Het bestuur van de NWBA heeft mevrouw Homan de bij de prijs horende Erik Middelman Innovation Award toegekend voor haar verdiensten voor de sector. De prijs is bedoeld voor personen die baanbrekend werk hebben verricht in het implementeren van de waterstof-economie door de zichtbaarheid ervan te verhogen, door technologie en bedrijfsmatige activiteiten te ontwikkelen en mensen samen te brengen.

Nienke is jarenlang publiek pleitbezorger geweest voor een groene waterstofeconomie, onder andere als gedeputeerde van Provincie Groningen. Haar manier van communiceren is bijzonder inspirerend en heeft bijgedragen de waardering van waterstof als duurzame energiedrager.

De Nederlandse Waterstofprijs is eerder uitgereikt aan

Kees van der Klein (ECN)

Frank Denys (Ministerie van Economische Zaken en Klimaat)

Gijs van Breda Vriesman (Shell)

Ian Williamson (HyEnergy)

Alexander Hablé (Ministerie van Infrastructuur en Milieu)

Jan Piet van der Meer (voorheen Nedstack en de NWBA)

William van Niekerk, voorzitter van de NWBA: “Het bestuur van de NWBA is dankbaar voor alles wat Nienke voor de Nederlandse Waterstof- en Brandstofcelindustrie heeft betekend. Wij zijn daarnaast bijzonder blij dat Max Middelman, zoon van de overleden naamgever van de Erik Middelman Innovation Award heeft deelgenomen aan de jury die deze prijs heeft toegekend.”

Nienke Homan: “Deze prijs is een hele eer, niet alleen voor mijzelf maar natuurlijk voor iedereen met wie we alles tot nu toe hebben gedaan”