Close

HyMove

Over HyMove

HyMove bouwt en integreert waterstofbrandstofcelsystemen voor automotive toepassingen zoals OV-bussen (10m, 12m, 18m), vrachtwagens (vuilniswagens, mid-range trucks), stationaire toepassingen en de maritieme markt. De brandstofcelsystemen zijn uitermate energie efficiënt, hebben een lange levensduur, een lang onderhoudsinterval en zijn kosten efficiënt waardoor ze een zeer lage TCO (total cost of ownership) hebben.

Elektrische (stads-)bussen met een HyMove range extender hebben een actieradius van 450 km. Er rijden dagelijks 2 waterstofbussen met ons systeem in het OV in de dienstregeling van Syntus in Apeldoorn/Gelderland. Het waterstofverbruik is 25% lager dan vergelijkbare bussen van andere aanbieders. De betrouwbaarheid is gelijk aan het niveau van diesel en CNG bussen.

Onze productie voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen daarbij werken wij met de best beschikbare componenten van toeleveranciers. In Nederland hebben wij de meeste ervaring met het bouwen van waterstofbrandstofcelsystemen. Naast productie en integratie heeft HyMove veel kennis van de gehele waterstofketen zoals productie, logistiek, infrastructuur, toepassingen, wet- en regelgeving. Wij zetten deze kennis in om, in samenwerking met partners, de hele leverketen rond waterstofbrandstofcelvoertuigen te organiseren.

De HyMove brandstofcelsystemen voldoen aan de industriële normen voor wat betreft kwaliteit, duurzaamheid en geschiktheid. Ze zijn automotive gecertificeerd en kunnen in ieder merk elektrisch voertuig ‘plug and play’ worden ingebouwd (certificering 79/2009, EC406/2010).

HyMove richt zich met systemen voor bussen en zwaardere voertuigen op Europa en China en is actief bezig met het promoten van de waterstof- en brandstofceltechnologie in de Chinese markt met het samenwerkingsverband HyNed Oost.

HyNed Oost

HyNed Oost is een samenwerkingsverband van bedrijven in de waterstofbranche en onderzoekt exportmogelijkheden van kennis en producten van de individuele partijen naar China. Het betreft een horizontale aanpak over alle zuilen van de waterstof- en brandstofcelindustrie heen, dat wil zeggen van productie van waterstof, de bouw van waterstoftankstations tot de inzet van bussen als aanjagers van de vraag naar waterstof. Samenwerking is van groot belang, omdat de ontwikkelingen in China snel gaan en dat het voor de, in vergelijking met China, kleine bedrijven anders nauwelijks  mogelijk is de huidige technologische voorsprong op Chinese bedrijven in stand te houden. HyMove is de coördinator van HyNed Oost.

Contact

Contactpersoon: Theo Hendriks
Adres: Westervoortsedijk 73
Postcode en Plaats: 6827 AV Arnhem
Telefoon: +3 (0)6 211 744 46
Mobiel: +31 (0)6 270 556 35
Email: theo.hendriks@hymove.nl
Website: http://www.hymove.nl