Close
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar “Morgen begint vandaag: werken in de energietransitie aantrekkelijk maken voor jongeren”

16 februari @ 3:00 pm - 4:30 pm

De NVDE organiseert in samenwerking met Talent voor Transitie op donderdag 16 februari 2023, van 15.00 – 16.30 uur het webinar ‘Krapte op de arbeidsmarkt: meer ruimte voor jongeren in de energietransitie’.

Terwijl de energietransitie om steeds meer werknemers vraagt, kiezen maar weinig jongeren voor een voor een energie gerelateerde opleiding of baan. Hoe kan het toch dat zoveel jongeren zich zorgen maken om het klimaat, maar slecht zo weinige van hen kiezen voor een carrière in energie en klimaat?

En wat kunnen we doen om dat te veranderen?  Welke nieuwe manieren van werven, begeleiden kunnen we inzetten? Hoe kunnen we werken in de energietransitie nog aantrekkelijk maken? In dit Webinar gaan we in gesprek over de drijfveren van jongeren en horen we van henzelf waar een goede werkomgeving aan moet voldoen. Kamerlid Henri Bontenbal formuleerde dat pas zo (in een reactie op klimaatactivisme):

“Word klimaatactivist door deel te worden van de oplossing. Want waar het nu om gaat is dat we alle plannen die we hebben omzetten in actie. En daar zijn heel veel mensen voor nodig. Dus word installateur, ga warmtepompen ophangen, ga huizen isoleren.”

Meer informatie over het programma en de aanmeldlink is hier te vinden.