Close
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Reeks online kennissessies over waterstof door RVO TKI en EZK

6 april, 2021 @ 3:00 pm - 4:30 pm

Gratis

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en TKI Nieuw Gas organiseren, in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, een reeks online kennissessies over waterstof.

Ondernemers aan het woord

In deze reeks online uitzendingen vertellen verschillende ondernemers over hun innovatieve waterstofprojecten, die zij mede dankzij subsidie (hebben) kunnen uitvoeren. Wat is er tot nu toe te oogsten, wat zijn de lessons learned?

Thema’s

Elke uitzending heeft een eigen thema:

  • 6 april: water elektrolyse
  • 11 mei: lokale/decentrale productie en buffering
  • 8 juni: waterstof in de gebouwde omgeving
  • 6 juli: projecten in transport en vervoer

Programma 1e sessie

Dinsdag 6 april, 15:00 – 16:15uur

Power to Clean Gas – Robert Makkus (Hygear)
Dit project gaat over de integratie tussen een hogedruk elektrolyser en een PSA nazuivering met als doel de kosten te verlagen. De resultaten zijn gebruikt voor het ontwerp van een commercieel elektrolysersysteem van ten minste 1MW.

Alkaliflex: vergroting van de flexibiliteit en productiecapaciteit van alkalische waterelektrolyse – Thijs de Groot (Nouryon)
In dit project onderzoeken en ontwikkelen Nouryon en de TU Eindhoven de flexibiliteit en productiviteit van alkalische waterelektrolyse. Hiermee willen zij een significante stap maken in het flexibel opereren en het verlagen van de kapitaalkosten.

Hydrogen from seawater via Membrane Distillation and Polymer Electrolyte Membrane Electrolysis – Sander ten Hoopen (Hydron Energy)
Hydron Energy en WUR ontwikkelen in dit project een pre-pilot testsysteem voor de integratie tussen membraandestillatie en een PEM elektrolyser om uit zeewater waterstof te maken.

Aanmelden

Deelname aan de Kennissessie Waterstof is gratis. Schrijf u in via de registratiepagina. https://mwee-av-design.webinargeek.com/kennissessies-waterstof?cst=nieuwsbrief-tse

Gegevens

Datum:
6 april, 2021
Tijd:
3:00 pm - 4:30 pm
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://mwee-av-design.webinargeek.com/kennissessies-waterstof?cst=nieuwsbrief-tse

Locatie

Online