Close

CNG Net en LNG24 gaan verder als PitPoint clean fuels

Leverancier schone brandstoffen gaat voor 100% schoon vervoer in 2030

Nieuwegein, 4 januari 2015 – Groene energieleveranciers CNG Net, CNG Onderhoud & Realisatie en LNG24 willen 100 procent schoon vervoer in 2030. Daarom bundelen ze de krachten en gaan ze verder onder één naam: PitPoint clean fuels. “We hebben een ambitieuze doelstelling, maar we zijn er van overtuigd dat het mogelijk is”, zegt Erik Kemink, directeur van PitPoint clean fuels. “We doen er alles aan de overgang naar schone brandstoffen te faciliteren.”

Het klinkt nog ver weg, maar het is toch ook al vrij snel 2030. “Wat ons betreft kan dat niet snel genoeg zijn, want wij geloven dat 100 procent schoon vervoer in 2030 mogelijk is”, zegt Kemink. PitPoint wil dit bereiken door de productie van Groengas te verhogen en zoveel mogelijk tankpunten voor Groengas (CNG), LNG, Waterstof en Elektriciteit te creëren. Deze brandstoffen stoten minder fijnstof, NOx en CO2 uit dan benzine en diesel. PitPoint maakt deze brandstoffen beschikbaar en betaalbaar voor bedrijven, particulieren en overheden, door in onder meer de productie van Groengas te investeren. Kemink: “Het voordeel van Groengas (CNG) is dat het niet alleen goed is voor het milieu en voor onze gezondheid, maar ook nog eens goedkoper dan benzine en diesel.”

Uitbreiding
PitPoint heeft onder de naam van CNG Net en LNG24 al meer dan 60 Groengas (CNG-) tankpunten gebouwd in Nederland en België. Er staan op dit moment negen nieuwe stations gepland, waarvan vijf in Vlaanderen en vier in Nederland. Hiermee realiseert PitPoint een aanzienlijke uitbreiding van het aantal Groengas (CNG-)tankpunten in Nederland en tegelijkertijd is het de start van een internationaal netwerk van CNG-tankstations. PitPoint is eveneens betrokken bij de bouw van het derde openbare waterstoftankstation in Nederland.

Nieuwe naam, nieuw gezicht
PitPoint is een samentrekking van Pit – een plek waar gebouwd en ontwikkeld wordt – en Point – het distributiepunt waar de schone brandstoffen geleverd worden. De komende maanden worden alle PitPoint tankstations in een nieuw jasje gestoken om het samengaan te onderstrepen.

Over CNG Net en LNG24
PitPoint levert milieuvriendelijke brandstoffen, zoals Groengas, CNG (Compressed Natural Gas), LNG (Liquid Natural Gas), Waterstof en Elektriciteit.