Brandstofcellen

Brandstofcellen

PEM_FC_Stacks_Nedstack

Waterstof en brandstofcellen bieden vele mogelijkheden voor schone en stille energie die zowel stationair als in de mobiliteit ingezet kunnen worden.

De brandstofcel is een elektrochemisch apparaat dat de conversie van waterstof naar elektriciteit het meest efficiënt kan uitvoeren, vergeleken met alle vandaag bekende technologieën. De waterstof wordt in een brandstofcel niet verbrand maar elektrochemisch om gezet (zie plaatje) De brandstofcel is het beste te vergelijken met een batterij (ook een elektrochemisch apparaat) echter bij een batterij zit de energie opslag in de batterij en bij een brandstofcel zit de energie opgeslagen in de waterstof tank naast de brandstofcel. Het brandstofcel systeem, bijvoorbeeld een auto (FCEV) is daardoor sneller te tanken en heeft bovendien een veel grotere actieradius terwijl deze auto ook een elektrische aandrijving heeft als een Batterij elektrische auto (BEV)

 

Brandstofcel

De brandstofcel is het beste te vergelijken met een batterij (ook een elektrochemisch apparaat) echter bij een batterij zit de energie opslag in de batterij en bij een brandstofcel zit de energie opgeslagen in de waterstof tank naast de brandstofcel. Het brandstofcel systeem, bijvoorbeeld een auto (FCEV) is daardoor sneller te tanken en heeft bovendien een veel grotere actieradius terwijl deze auto ook een elektrische aandrijving heeft als een Batterij elektrische auto (BEV)