Close

Air Liquide

Over Air Liquide

Air Liquide is de wereldleider in industriële en medische gassen en daarmee verband houdende diensten. Het bedrijf is in 70 landen gevestigd. De Groep biedt innovatieve oplossingen gebaseerd op technologieën die constant worden verbeterd. Deze oplossingen helpen het leven te beschermen en stellen onze klanten in staat veel onmisbare dagelijkse producten te fabriceren. Air Liquide, dat in 1902 is opgericht, heeft 36.000 werknemers in dienst.

Wereldwijd is waterstof voor Air Liquide een belangrijke speerpunt.

  • 35 waterstof fabrieken, 1200 km pijpleiding netwerken die waterstof leveren aan grote klanten in diverse industriële gebieden: Antwerpen/Rotterdam, Rijn/Ruhr, de Golf van Mexico en de West Kust van de Verenigde Staten, Korea, Thailand, Singapore en China,Controle over het hele logistieke traject en de veiligheidssystemen,Distributie via pijpleidingen, in vloeibare vorm of in cilinders onder druk, equipment voor productie on-site.
  • Axane, een dochterbedrijf van Air Liquide wijdt zich aan de ontwikkelingen op het gebied van waterstof cellen, zij bieden ‘plug-in’ systemen.
  • De grootste fabrieken in Bayport (USA), en Antwerpen produceren elk meer dan 100.000 m3 per uur.

De omzet van de Groep in waterstof en koolmonoxide bedroeg in 2004 ongeveer 500 miljoen euro. De divisie Large Industries heeft in de afgelopen twee jaar contracten getekend met investeringen van over de 400 miljoen euro per jaar, hiervan ging het voor tweederde over investeringen in waterstof.

Contactgegevens

Jaap Oldenziel
Manager Public Affairs
Air Liquide Benelux Industry
jaap.oldenziel@airliquide.com

De Witbogt 1
5652 AG Eindhoven
040 – 2503503
http://airliquide.nl/