Close

Aanbod waterstofcursus vanuit HAN, HyMatters en NWBA

Waterstofkennis is van groot belang voor de opbouw van waterstofmarkt. Daarom bieden de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in samenwerking met HyMatters en met ondersteuning van de Nederlandse Waterstof en Brandstofcel Associatie (NWBA) een 5-daagse Cursus Waterstof aan. De cursus is zowel online, klassikaal als in-company te volgen.

Kennis is het fundament om waterstoftoepassingen op een juiste wijze te kunnen ontwerpen en te beoordelen. Alleen met vakmensen bouw je een waterstofmarkt op en kun je zinvolle beslissingen nemen. Met deze visie wordt deze cursus ingevuld en aangeboden.

De cursus is onderverdeeld naar de thema’s toepassingen, techniek, veiligheid, markt, en integratie met onze energie-infrastructuur. Daarbij komt de gehele keten aan bod: van productie tot en met gebruik. De fysische principes worden als uitgangspunt genomen om vervolgens de stap te maken naar de werking van componenten en systemen. Veiligheidsaspecten en regelgeving als kaders komen aan bod. Tot slot wordt de achtergrond van verschillende marktsegmenten toegelicht en een blik op de toekomst gegeven. 

Deelnemers komen uit verschillende vakdisciplines en marktsegmenten. Denk aan scheepsbouw, chemische industrie, netbeheerders, veiligheidsregio’s, omgevingsdiensten, installateurs en engineeringsbureaus. Dit laat zien dat er brede interesse is om waterstof toe te passen en dat er behoefte is aan kennis.

De cursus wordt zowel online als klassikaal in Arnhem gegeven. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de cursus in overleg in-company te gegeven. Meer informatie en aanmelden via: https://www.han.nl/opleidingen/cursus/waterstof/

NWBA-leden ontvangen 10% korting op hun deelname aan deze HAN Waterstofcursus.