Close

In oktober 2022 heeft de NWBA een Memorandum of Understanding getekend met de Australian Hydrogen Council om de contacten verder te verstevigen. De NWBA is verheugd te vernemen dat er een convenant voor de PIB  Waterstof Australië is ondertekend.

=================================================================================

‘Partner for International Business’ (PIB) Waterstof Australië…
Op 12 december 2022 is het convenant voor de PIB Waterstof Australië ondertekend. De PIB wordt binnenkort feestelijk afgetrapt, maar u kunt nog deelnemen.

Op 12 december 2022 is in een online bijeenkomst het convenant voor de PIB Waterstof Australië ondertekend door RVO en een cluster van 10 bedrijven. Deze bijeenkomst vormde de start van een meerjarige publiek-private samenwerking, die tot doel heeft de Nederlandse waterstofsector te positioneren als partner voor Australië, om hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan de ambitie van Australië op het gebied van de productie en export van groene waterstof. De PIB Waterstof Australië is onderdeel van het programma Partners for International Business (PIB) van RVO. Door samenwerking en kennisdeling zal de PIB Waterstof Australië, onder leiding van New Energy Coalition (NEC), met een reeks activiteiten en programma’s bijdragen aan het verzilveren van zakelijke kansen in Australië op het gebied van waterstof.

Het programma zal begin 2023 feestelijk worden afgetrapt. Partijen kunnen nog aansluiten bij het cluster. Dit kan door een mail te sturen naar de coördinator Jochem Durenkamp.